55. PEATÜKK:  “Naiste trenn”

Oma seni viimase võimlemise tegin ma Ele-Ly Järveperaga. Tuntud ka kui https://m.facebook.com/personaaltreenerEleLy/ või Instagrammis pt_elely. Üldiselt teen ma ikka oma Eric Braueriga liigutusi, aga meil on selline meeldiv võimalus, et aegajalt raputame ennast mugavustsoonist lahti ja teeme midagi erakordset ja võimleme kellegi teisega. 

Korra kuus või nii. Ele-Lyl on palju naisi, keda ta treenib. Ja kuna ma olin tugevuselt sel korral saalis naistest kolmas (sest lisaks Ele-Lyle oli trennis ka Juulika), siis üldiselt võib öelda et sel korral tegimegi naiste trenni. Eric ei osalenud ja ei lähe üldse sel korral arvesse. 

Kurjavaimu nutikad ja karmid harjutused on sellel Ele-Lyl, aga Sa vaata korra ta profiili pealt neid kõhulihaseid ja saad isegi aru, et need pole tal niisama tekkinud või hea geneetika tagajärg, vaid nendega on vaeva nähtud ja ilmselgelt tüdruk teab, mida räägib. Erinevaid harjutusi oli palju, aga kõik olid väikese krutskiga, nõnda et kui ma lõpus tegin kõhulihaseid, ja mõtlesin et neid ma küll teen lõdvalt ja tean ka kuidas käivad, siis 25 kordust oli kahtlemata liiga palju, nii et ma tegin ainult 20. No ja siis ma sain seal teha alates balletist kuni jõutõmbe imiteerimiseni erinevaid harjutusi, mis lõpuks olid nii nutikad, et hetkel istun tugitoolis ja naljalt kahte sammu teha ei taha, sest tagumik pisut valutab. Alumised tuharalihased löövad tuld ja reied on kanged. Hea uudis on muidugi see, et mida rohkem neid harjutusi teha, seda vähem nad pärast valu teevad. Halb uudis on aga see, et jällegi olid töös mingid lihased, mille olemasolust ma teadlik ei olnud ja sestap on ka üllatus suur, et nüüd paluti kiisukestel ennast pisut liigutada. 

Üldiselt mul on tunne, et see on ka tavaelus nii, et kui Sa mingite momentidega ei tegele, siis hakkavad nad vaikselt Su endaga tegelema ja me keegi ei tahaks ju, et alumised tuharalihased oleksid kuidagi taandarenenud või kehvas seisus, sest mehe puhul – on tagumik siiski oluline – midagigi ilusat võiks siiski igas inimeses olla. Ja õigesti saite aru, seekord oli rohkem jalgade treening. Milline see ülakeha treening siis Ele-Lyga võiks olla? Ilmselt sama efektiivne ja ma kahtlustan et ka valus… 

Jätkub…

Broneeri aeg Dr Anneli Talviku vastuvõtule

Broneeri aeg Treeningõppesaalis

Loe ka teisi Toomas Luhatsi blogi peatükke