14. PEATÜKK: “Ettevalmistused toitumisarstiks”

Olin vaevalt jõunud kirjutada sellest, mis vahepeal on juhtunud ja kuidas enesetunne on vahepeal kohatise nälja tõttu heitlikuks muutunud, kui helistas Dr. Talvik ja teatas, et aeg on ennast ettevalmistada järgmiseks kohtumiseks.

Seekord siis toitumisarst Dr. Kristel Ehala-Aleksejeviga. Sinna minekuks tuleb täita toitumispäevik, lisada oma ravimid ja siis loota heale õnnele, et Dr. Ehala-Aleksejev ütleb mulle, et nüüd tuleb hakata sööma korraga pool siga, kaks suuremat kalkuni ja juurde võin natukene riisi krõbistada. Niimoodi muidugi ilmselt ei juhtu. Samas oli sellist kerget tagasilööki või keerulisemat aega ka oodata, sest kehas toimuvad muudatused ja sellega on arstid tegelikult arvestanud.

Küll aga kirjutas mulle vahepeal ühe hea nõuandega inimene, kes on ka sama teekonna läbi teinud ja tema rõhutas, et sööb rohkem taimset ja vähem loomset. Tegelikult pole paha nõuanne, aga mu puhul oluliselt keerulisem kui vähem süüa. Mulle nimelt maitseb väga liha. Kala maitseb ka. Tuline kahju on näiteks sellest, et kunagine menukas shashlõkki koht Shes-Bes Maneezhi tävanast on oma uksed tänaseks sulgenud. Seal meeldis mulle väga käia ja ma tõtt-öelda olen siiani veidi löödud, et see kinni on. Olen käinud Argo baaris, Featonis, Kiš-mišis, Pirosmanis, Karavanis ja veel paaris kohas, aga seda kastet ja shashlikut, mis sai Shes-Besis, pole õnnestunud kahjuks unustada. Muide, kui on mingeid häid shashlõki kohti, mida ma ei osanud nimetada, siis palun lahkesti siia alla kommentaaridesse.

Nii – palun väga. Hakkasin rääkima vegan toidust ja sellest, mismoodi peaks veidi rohkem taimset sööma ja siin ma jahvatan nüüd shashlõkist. Tegelikult on selles oma iva, et ei pea kolm korda päevas liha sööma. Aga kui süüa, siis ikkagi korralikult. Suhtun lugupidavalt kõikidesse veganitesse, see tuleb ka igaks juhuks ära öelda. Samas, ei suuda panna vastu kiusatusele ja jagan ikkagi ka head nalja, selle autor on Soome koomik Ismo ja see on väga naljakas!

Järgneb…

Broneeri aeg perearst Dr Anneli Talviku vastuvõtule

Broneeri aeg toitumisarst Kristel Ehala-Aleksejevi vastuvõtule

Loe ka teisi Toomas Luhatsi blogi peatükke